Webinar digitale weerbaarheid

Dit webinar was live op 11 oktober 2021.

 

Over dit webinar:

Week van de Veiligheid 11 t/m 15 oktober: ben jij voorbereid op digitale criminaliteit?

Gemeente Amersfoort organiseert samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een gratis webinar Digitale Weerbaarheid. Doe mee en voorkom dat je slachtoffer wordt van online oplichting.

Meedoen en aanmelden

Het webinar vond plaats op maandagavond 11 oktober om 19.30 uur. In 45 minuten praten deskundigen je bij over digitale oplichting. Maar vooral ook: hoe je het kunt herkennen en kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Heb je een firewall op je computer? Een virusscanner? Klik je niet zomaar op een link in een smsje? Heel goed. Maar dan nog kun je slachtoffer worden van een digitale criminaliteit. Deze vorm van oplichting ontwikkelt zich snel. Iedereen doet er goed aan om op de hoogte te blijven en zo te voorkomen dat je in online oplichting trapt.

Wist je dat online accounts (zoals mail, sociale media, winkelaccounts) vaker gestolen worden dan fietsen?

Veilig Amersfoort

We willen een veilig Amersfoort voor iedereen. Het terugdringen van digitale criminaliteit hoort daar ook bij. Daarom vinden wij het belangrijk om je weerbaar te maken tegen online oplichting. Het webinar Digitale Weerbaarheid is onderdeel van Week van de Veiligheid waarin we extra aandacht vragen voor dit thema. Meer informatie vind je op www.amersfoort.nl/veilig.